- Η πρόβαθεατρικό έργο
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ
διάρκεια: 90΄

Το θεατρικό έργο: η πρόβα ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016.
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ Αθήνα, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017
ISBN: 978-618-81925-8-4
σελίδες: 60
χαρακτικό εξωφύλλου: ΜΑΡΚΟΣ ΣΑΡΙΜΑΝΩΛΗΣ


ΜΑΡΚΟΣ ΣΑΡΙΜΑΝΩΛΗΣ (MARKOS SARIMANOLIS)


ΔΙΑΝΟΜΗ

Άνδρας Α (νέος ηθοποιός)
Άνδρας Β (παλιός, έμπειρος ηθοποιός)
Γυναίκα (μητέρα, ηθοποιός, σύζυγος)
Thomas (θεατρικός επιχειρηματίας)


 ⤷ Αν επιθυμείτε, μπορείτε να διαβάσετε ορισμένα από τα μηνύματα που έλαβα και από τα σχόλια που έκαναν αναγνώστες του έργου "η πρόβα" -από τη σελίδα μου στο facebook.

"Τα μαργαριτάρια μπορεί να τα βρίσκεις δύσκολα, μπορεί να χρειάζεται να βουτήξεις στα βάθη της θάλασσας, μπορεί λίγοι να αναγνωρίζουν την σπανιότητά τους, από μόνα τους όμως είναι πολύτιμα.... Ευχαριστώ για την τιμή! Η επιτυχία είναι δεδομένη..."  Ε.Π.

"Αξιότιμε κύριε Σαριμανώλη, συγχωρήστε την καθυστερημένη μου απάντηση. Το έργο σας, όπως προσωπικά το εξέλαβα, στηρίζεται στον αρχετυπικό δίαυλο της τριαδικότητας. Η τελευταία, εκφράζεται μέσα από τον αριθμό των ηρώων ορίζοντας την τριμερή διαίρεση της ψυχής, την τριαδική έκφανση της θεότητας, το τρίπτυχο πραγματικότητας-ιδεατό-ενδιάμεσο ή ακόμη και περιόδους ή πλευρές του ίδιου ατόμου. Έργο το οποίο ισορροπεί μεταξύ αξιών και ιδεών (σχεσιακή κατάσταση, αγάπη, Θεός κ.τ.λ.) και του τρόπου που πραγματώνονται στην υλιστική καθημερινότητα. Πόνημα πολυεπίπεδο, όχι με την έννοια που εισήγαγε ο Θερβάντες ως προς τη χρήση της γλώσσας, αλλά της εσωτερικής πάλης. Αφιερωμένο και αφοσιωμένο στον ανθρωπισμό." Β.Κ.

"Είναι συγκλονιστικό πραγματικά. Αν εξαιρέσεις ορισμένα σημεία όπου οι ρόλοι αντιπαραθέτουν φιλοσοφικούς συνειρμούς, διαβάζεται πολύ εύκολα και ευχάριστα. Περιμένουμε να το δούμε στη σκηνή." Γ.Β.

"Η ΠΡΟΒΑ είναι ένα από τα καλύτερα θεατρικά έργα που έχω διαβάσει. Σύντομο αλλά γεμάτο από εικόνες, σκέψεις και προβληματισμούς. Του αξίζουν τα καλύτερα. Σας εύχομαι να το δείτε μια μέρα στο θέατρο." Μ.Κ.

"Κάθε φορά που διαβάζω ένα καινούριο έργο σας, καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα. Η πένα σας είναι κοφτερή σαν νυστέρι. Είμαι βέβαιη πως μια μέρα θα καταξιωθείτε στη συνείδηση του κόσμου." Χ.Τ.

"Καλοτάξιδο με πολλές επιτυχίες και ν΄ανέβει στη σκηνή εύχομαι από καρδιάς!!!" Ε.Γ.

"Συγχαρητήρια για την επιμονή, υπομονή και για το αποτέλεσμα! Καλοτάξιδο!" Β.Π.

"Ο ηθοποιός είναι πάνω από όλα άνθρωπος, που εργάζεται σε ένα πάλκο για να βγάλει χρήματα να μπορέσει να επιζήσει. Κανένας δεν είναι Θεός. Υπάρχουν ρόλοι οι οποίοι απαιτούν υπέρβαση αυτής της ανθρώπινης υπόστασης. Το έργο έχει υψηλό βαθμό ερμηνευτικής δυσκολίας." Κ.Δ. 

"Συγκλονιστικό! Οι διάλογοι σε ορισμένα σημεία ξεπερνούν τα όρια της ανθρώπινης αντοχής." Σ.Ρ.