- Εσθήρ (φάκελος Β736-98)


ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ: Αθήνα, Μάιος 2019
ISBN: 978-618-84360-0-8
σελίδες: 420
διαστ.: 14 Χ 21 εκ.μυθιστόρημα Εσθήρ -ΜΑΡΚΟΣ ΣΑΡΙΜΑΝΩΛΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΥ

Το μυθιστόρημα  Ε σ θ ή ρ  ολοκληρώθηκε στην Αθήνα
τον Νοέμβριο του 2018.

Η συγκεκριμένη έκδοση είναι ιδιωτική. Το βιβλίο
τυπώθηκε στην Αθήνα τον Μάιο του 2019
σε περιορισμένο αριθμό αντίτυπων.

Κείμενα, διορθώσεις, επιμέλεια έκδοσης, στοιχειοθεσία,
σύνθεση εξώφυλλου & οπισθόφυλλου: ΜΑΡΚΟΣ ΣΑΡΙΜΑΝΩΛΗΣ


ανάπτυξη εξώφυλλου -οπισθόφυλλου

μυθιστόρημα Εσθήρ -ΜΑΡΚΟΣ ΣΑΡΙΜΑΝΩΛΗΣ

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Ο Μάρτιν, γεννημένος στην Ιερουσαλήμ, έφυγε όταν ήταν ακόμα έφηβος με τη μητέρα του και την αδελφή του Ρίβκα για τη Νέα Υόρκη. Είναι έμπορος έργων Τέχνης και προσπαθεί επί σειρά ετών να ανακαλύψει και να φέρει στο φως της δημοσιότητας το πραγματικό πρόσωπο ενός δημιουργού που έχει προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Σε ένα από τα αμέτρητα ταξίδια του προς την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, ξυπνούν μνήμες από το παρελθόν, μαθαίνει άγνωστα στοιχεία για τη ζωή του και αγωνίζεται να αποκαλύψει μια αλήθεια η οποία μέχρι το τέλος του βιβλίου παραμένει «ανοιχτή» για τον αναγνώστη. Στην προσπάθειά του έχει στήριγμα τον αρχισυντάκτη μιας από τις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες της Ν. Υόρκης και τη Ρέιτσελ, μια καταξιωμένη δημοσιογράφο η οποία όμως εργάζεται ταυτόχρονα και ως κρυφή πράκτορας του FBI.
Η ταραγμένη πολιτική και κοινωνική ζωή στο Ισραήλ, οι μυστικές υπηρεσίες, η παράνομη διακίνηση όπλων, η διαχείριση των ανθρώπων μέσα από την εκμετάλλευση μιας γενικής αβεβαιότητας, οδηγούν τον κεντρικό ήρωα στον παραλογισμό ώσπου αποφασίζει να αυτοπαραδοθεί σε μια ομάδα εξτρεμιστών προκειμένου να φτάσει στον στόχο του …να μάθει αν είναι εν ζωή η Εσθήρ και αν είναι εκείνη το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τα ξεχωριστά έργα Τέχνης. Στην πορεία, και μέσα από διάφορες καταστάσεις, θα ανακαλύψει -αποκαλύψει, ένα μυστικό ίδρυμα στην Ιεριχώ το οποίο περιθάλπτει παιδιά ακρωτηριασμένα και ορφανά. Ένα ίδρυμα το οποίο βρίσκεται σε Παλαιστινιακό έδαφος και εργάζεται ασταμάτητα για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη. Η πλοκή του βιβλίου ξετυλίγεται ανάμεσα στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, την Ιερουσαλήμ, τη Ναμπλούς & την Ιεριχώ.
Θα καταφέρουν οι ήρωες να επιβιώσουν μέσα από έναν καταιγισμό γεγονότων; Η Εσθήρ υπάρχει στην πραγματικότητα ή παραμένει μόνο ένα όραμα στη ζωή του Μάρτιν; Οι έννοιες της αγάπης, της ελευθερίας, της ειρήνης των λαών, της αληθινής ευτυχίας και δικαιοσύνης, ανασύρονται από τη μυθική τους υπόσταση σε έναν κόσμο που διαρκώς τρεκλίζει στην προσπάθειά του να επιβιώσει.