- χρονολόγιο1998> Ολοκληρώνω στην Κομοτηνή την πρώτη μου ποιητική συλλογή με τίτλο: Irene del Norte (Ειρήνη του Βορρά). Συλλογή η οποία εκδόθηκε πολλά χρόνια μετά, το 2015 στην Αθήνα (ιδ. έκδοση, ISBN 978-618-81925-3-9), σε μικρό αριθμό αντίτυπων.  

2000>  Έρχομαι για πρώτη φορά σε επαφή με το έργο του μεγάλου Έλληνα φιλόσοφου και στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη. Συναρπάζομαι και διαβάζω το σύνολο των βιβλίων του. Εμβαθύνω στην "ΑΣΚΗΤΙΚΗ" την οποία και μελετώ διεξοδικά. Είναι η εποχή που γεννιέται μέσα μου έντονη η ανάγκη της αναζήτησης...

2001>
Την Άνοιξη, κατά τη διάρκεια ενός φωτογραφικού οδοιπορικού στην πανέμορφη πόλη της Καστοριάς, ολοκληρώνω τα κείμενα που συνθέτουν το ομώνυμο βιβλίο. Το κάθε ένα από τα 14 νοερά ταξίδια των λέξεων και των συναισθημάτων, συνοδεύει μια ασπρόμαυρη φωτογραφία από τη λίμνη... Το βιβλίο ΚΑΣΤΟΡΙΑ, θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει ως ένα δυνατό κράμα ποίησης, φιλοσοφίας και στοχασμού, με έναν όμως πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό τρόπο γραφής που συστήνει στον αναγνώστη μια διαφορετική προσέγγιση της σύγχρονης λογοτεχνίας του τόπου μας... Το βιβλίο εκδόθηκε πολλά χρόνια μετά στην Αθήνα, τον Απρίλιο του 2016 (ιδ. έκδοση, ISBN 978-618-81925-5-3). Διαβάζω την "Αγέλαστη Άνοιξη", "Το τραγούδι των διψασμένων" και το "οδός Αβύσσου αριθμός 0" του Μ. Λουντέμη. 

2002> Διαβάζω έργα του Γιάννη Ρίτσου, του Οδυσσέα Ελύτη, του Σεφέρη, του Αναγνωστάκη, του Λειβαδίτη και του Νίκου Καββαδία. Από τους σύγχρονους Έλληνες ποιητές, ξεχωρίζω για την εκφραστικότητά τους την Κατερίνα Γώγου και τον Μιχάλη Γκανά. Μελετώ Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ, Ντοστογιέφσκι, Γκόρκι κ.α. ξένους ποιητές και πεζογράφους. Νιώθω συγκλονισμένος από το βιβλίο του Μ. Γκόρκι "Η μάνα"... Διαβάζω θεατρικά έργα του Τ. Ουίλιαμς και εμβαθύνω στο έργο του "Γυάλινος κόσμος".

2003> Διαβάζω το θεατρικό έργο "Φάουστ" του Γ. Β. Γκαίτε. Η  αναμέτρηση του ανθρώπου με τους θεούς και τους δαίμονες, ανέσυρε από μέσα μου την αγωνία της ύπαρξης να μεταβεί από τη μεταφυσική της υπόσταση στην ανθρώπινη τραγικότητα. 

2004> Διαβάζω ασταμάτητα κυρίως έργα ξένων διανοητών. Από τα βιβλία του Νίτσε ξεχωρίζω το ECCE HOMO (ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ) και το ΕΤΣΙ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ.

2005> Μετά από δύο χρόνια εργασίας, ολοκληρώνω το πρώτο μου μυθιστόρημα και του δίνω τον τίτλο: ΟΜΟΓΟΝΙΑ. Προχωράω άμεσα στον σκελετό των επόμενων 2 μυθιστορημάτων και συλλέγω τα πρώτα κείμενα μιας ιστορικής έρευνας με θέμα τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

2006>
Σε ένα από τα πολλά ταξίδια μου στην Κρήτη, γεννιέται μέσα μου η παράτολμη ιδέα να αποκωδικοποιήσω την ιδιαίτερη αίσθηση ελευθερίας και να τη συνδέσω με τον παλμό των βασανισμένων λαών της Λατινικής Αμερικής. Ταξιδεύω νοερά στα κύματα αυτής της σύνδεσης μέσα από ένα μείγμα από 16 άτιτλα ποιήματα και 8 έμμετρα τραγούδια τα οποία συμπληρώνουν τις σελίδες ενός από τα πλέον αγαπημένα βιβλία όσων έχουν ασχοληθεί με το έργο μου: DEL CAPO

2007>
Μετά από μια επίσκεψή μου σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας το ξημέρωμα της 17ης Απριλίου, και εν μέσω διάφορων άσχημων καταστάσεων, δοκιμάζω να παραμείνω για ένα 24ώρο άυπνος, νηστικός και απομονωμένος. Τα μόνα αντικείμενα που κρατάω κοντά μου είναι μερικές σελίδες χαρτί και ένα μολύβι. Γράφω... Γράφω τις σκέψεις μου... Πότε με τη μορφή μικρών ιστοριών και πότε με "στητές" αποφθεγματικές προτάσεις... Στο τελείωμα κάθε μιας σκέψης σημειώνω την ακριβή ώρα και προσπαθώ με αυτόν τον τρόπο να "κεντήσω" με χρώματα και αισθήσεις, ένα ψηφιδωτό φιλοσοφίας επάνω σε έναν τόσο ψεύτικο αλλά συνάμα και τόσο αληθινό κόσμο. Προτάσεις από το βιβλίο 24ώρες χρησιμοποίησα αργότερα σε τρία από τα μυθιστορήματά μου και σε δύο από τα θεατρικά μου έργα. Το ομώνυμο βιβλίο εκδόθηκε εννιά χρόνια μετά (ιδ. έκδοση, ISBN 978-618-81925-6-0) τον Μάιο του 2016, σε 100 αριθμημένα αντίτυπα.

2008>
Ιδρύω τις εκδόσεις ΞΕΡΟΛΙΘΙΑ και προχωράω άμεσα στην έκδοση των δύο έργων μου “ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΣΥΝΝΕΦΙΑΣ” και “ΟΜΟΓΟΝΙΑ”. Οι πρώτες εκδόσεις των βιβλίων εξαντλήθηκαν και ως το Φθινόπωρο κυκλοφόρησαν οι δεύτερες επανεκδόσεις. Από την ποιητική συλλογή: ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΣΥΝΝΕΦΙΑΣ προέκυψε η συνεγασία μου με τον καταξιωμένο Κρητικό λυράρη και τραγουδιστή ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΓΑΡΓΑΝΟΥΡΑΚΗ ο οποίος ερμήνευσε το γνωστό σε όλους μας “ΘΕΡΙΟ” καθώς επίσης και οι απαγγελίες των ποιημάτων από τους ηθοποιούς: ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ, ΘΕΟΔΩΡΟ ΤΣΟΥΑΝΑΤΟ και ΚΩΣΤΑ ΞΥΛΟΥΡΗ. Το ίδιο διάστημα, εννιά από τα τραγούδια που χρησιμοποίησα στο μυθιστόρημα ΟΜΟΓΟΝΙΑ δισκογραφήθηκαν και κυκλοφόρησαν από την εταιρεία ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ήχων αληθινών (cd: Στου Παραδείσου το βυθό)με ερμηνευτές τους: ΜΠΑΜΠΗ ΤΣΕΡΤΟ και ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥΜΠΑΚΗ. 

2010>
Με την πολύτιμη βοήθεια πλήθους κόσμου αλλά και των εκδόσεων ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ιδρύω, οργανώνω και πλουτίζω με βιβλία τη δανειστική βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Βασιλείου Κορινθίας.

2011>
Ολοκληρώνω στην Χαλκιδική το ποίημα ηχώ που αποτελείται από 86 κεφάλαια. Αποσπάσματα της πρώτης εργασίας εκδόθηκαν στην Αθήνα το 2015 (ιδ. έκδοση, ISBN 978-618-81925-0-8). Αρχίζω την έρευνα για το ρεμπέτικο τραγούδι. Ολοκληρώνω την πρώτη συλλογή διηγημάτων. 

2012>
Ήταν για μένα μια χρονιά σταθμός. Κλείνω τις εκδόσεις ΞΕΡΟΛΙΘΙΑ και αποσύρομαι ώστε να μπορώ να αφοσιωθώ ολοκληρωτικά στο διάβασμα. Εμβαθύνω κυρίως σε αρχαίους Έλληνες φιλόσοφους. Διαβάζω Στρατή Μυριβήλη, Ηλία Βενέζη (το νούμερο 31328, Αιολική γη κ.α.), Διδώ Σωτηρίου και Παντελή Πρεβελάκη (Ο ήλιος του θανάτου).  Μελετώ διεξοδικά το πλούσιο έργο του Πάμπλο Νερούδα από το οποίο ξεχωρίζω το "ΓΕΝΙΚΟ ΑΣΜΑ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ" (ΚΑΝΤΟ ΧΑΝΕΡΑΛ) σε ελεύθερη απόδοση της Δ. Στρατηγοπούλου. Με παρασύρει σε έναν άλλον κόσμο, εμπνέομαι από την κραυγή του ποιητή και γράφω τη συλλογή τραγουδιών "Ωδή στον ποιητή Νερούδα -50 έμμετρα τραγούδια από το Κάντο Χένεραλ". Ταυτόχρονα παρακολουθώ θέατρο, συζητάω με ηθοποιούς και αρχίζω δειλά δειλά να εμβαθύνω και να πειραματίζομαι στη θεατρική απόδοση μιας ιδέας και στη δημιουργία κινηματογραφικού σενάριου...

2013>
Σε ένα μικρό διάλειμμα από τη βαθιά φιλοσοφική αναζήτηση και μελέτη, την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου γράφω τα δύο τελευταία κείμενα και ολοκληρώνω τη συλλογή ΥΔΡΑ. Συλλογή την οποία είχα αρχίσει να σκαλίζω στο χαρτί πολλά χρόνια πριν... Επίσης τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ολοκλήρωσα την ποιητική συλλογή συλλογή: Τίρυνθα -ένα έργο αποτύπωμα της άσχημης κοινωνικής μετεξέλιξης που έφεραν οι μνημονιακές τεχνικές και επιλογές. 

2015> Τον Μάιο του ΄15 τυπώνω σε μικρό αριθμό αντίτυπων, την ποιητική συλλογή Irene del Norte (Ειρήνη του Βορρά) -ιδιωτική έκδοση, ISBN 978-618-81925-3-9, τη συλλογή DEL CAPO (ιδ. έκδοση, ISBN 978-618-81925-2-2) και ένα μικρό απόσπασμα από το ποίημα ηχώ (ιδ. έκδοση, ISBN 978-618-81925-0-8). Την ίδια χρονιά προχωρώ στην έκδοση της ποιητικής συλλογής Τίρυνθα (ιδ. έκδοση, ISBN 978-618-81925-1-5)

2016>
Τον Μάρτιο του ΄16 τυπώνω σε 60 αντίτυπα τη συλλογή ΥΔΡΑ (ιδ. έκδοση, ISBN 978-618-81925-4-6) Τον Απρίλιο τυπώνω για πρώτη φορά το βιβλίο ΚΑΣΤΟΡΙΑ, (ιδ. έκδοση, ISBN 978-618-81925-5-3). Τον Μάη του ίδιου έτους επισκέπτομαι πρώτη φορά το Άγιο Όρος όπου και εμβαθύνω σε κείμενα ασκητών και επιδίδομαι σε ατελείωτες συζητήσεις θεολογικού προσανατολισμού με μοναχούς. Με την επιστροφή μου στην Αθήνα, τυπώνω το βιβλίο 24ώρες (ιδ. έκδοση, ISBN 978-618-81925-6-0) σε 100 αριθμημένα αντίτυπα. Τον Ιούλιο του 2016 ξεκινάω τη συγγραφή του θεατρικού έργου HELLENIC DREAM ...ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Έργο το οποίο ολοκληρώνω τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους και προχωρώ στην άμεση έκδοσή του έναν μήνα μετά, τον Οκτώβρη του ΄16 (ιδ. έκδοση, ISBN 978-618-81925-7-7) Είναι η πρώτη μου κοινωνική κωμωδία σε θεατρική απόδοση. Σε ένα έργο έξυπνα δομημένο, με "στεκάτους" διάλογους, βασισμένους στην απλότητα των σκηνικών και των κοστουμιών, επιχειρώ να καυτηριάσω την εφιαλτική κατάσταση που βιώνουν οι πρόσφυγες στα νησιά του Αιγαίου μέσα από τα μάτια δύο άνεργων νέων που αναζητούν παθιασμένα το "Ελληνικό όνειρο". Όλα αυτά εν μέσω διάφορων κομικοτραγικών καταστάσεων που κρύβουν τις όποιες πολιτικές διαφωνίες και σκοπιμοτήτες. Το ίδιο διάστημα και άμεσα επηρεασμένος από τη διείσδυση στον ψυχισμό των χαρακτήρων του HELLENIC DREAM, γράφω και το θεατρικό έργο Η ΠΡΟΒΑ (κοινωνικό). 

2017>
Τον Ιανουάριο του ΄17 εκδίδω το θεατρικό έργο Η ΠΡΟΒΑ (ιδ. έκδοση, ISBN 978-618-81925-8-4). Τον Φεβρουάριο του ΄17, συνεργάστηκα με τον λυράρη και τραγουδιστή ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΤΕΡΖΑΚΗ στο τραγούδι ΗΛΙΕ ΜΟΥ (ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ) το οποίο έγραψα για την 71η επέτειο της μάχης της Κρήτης και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές. Το τραγούδι συμπεριέλαβα δύο μήνες μετά, στο αδημοσίευτο ως σήμερα θεατρικό μου έργο ΠΗΛΙΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ. Έργο με το οποίο ήμουν υποψήφιος στον διαγωνισμό που διοργάνωσε το Υπ. Πολιτισμού για τα έτη 2016-2017 για το βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα. Τον Απρίλιο του ίδιου έτους έγραψα την ξεκαρδιστική θεατρική κωμωδία ΕΡΩΤΙΚΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ (LOVE DIAMONDS) την οποία και τύπωσα (ιδ. έκδοση, ISBN 978-618-81925-9-1) σε 60 αντίτυπα λίγους μήνες μετά, τον Οκτώβρη του ίδιου έτους. Τον Δεκέμβρη παίρνω την απόφαση να δημιουργήσω ένα site πολιτιστικού και πολιτισμικού περιεχομένου. Έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών και πολύ σύντομα η σκέψη μου γίνεται πραγματικότητα. Σε λίγες μόλις ημέρες, η "γραφομηχανή" ξεκινάει το πρώτο δοκιμαστικό ταξίδι της στον χωροχρόνο ως blog με 3 αρθρογράφους και περιορισμένη θεματολογία.

2018> Στις 5 Ιανουαρίου του ΄18 το site www.grafomichani.com δημοσιεύεται και επίσημα. Σύντομα οι αρθρογράφοι φτάνουν τους 12. Με άρθρα -αφιερώματα σε λογοτέχνες, ξεχωριστές στήλες για το θέατρο, για τον κινηματογράφο, τη φωτογραφία, με προτάσεις αγοράς βιβλίου και με επιλεγμένες κριτικές, το site καταφέρνει έως τον Σεπτέμβριο να έχει ήδη 38,000 μοναδικούς επισκέπτες. Όμως ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα με αναγκάζει να μείνω καθηλωμένος στο κρεβάτι για μεγάλο διάστημα, με αποτέλεσμα η αγαπημένη από πολλούς "γραφομηχανή" να οδηγηθεί σε αδιέξοδο και να κλείσει οριστικά τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, τον Μάρτιο του ΄18 συμμετέχω με το ψηφιδωτό: st. Anastasia the Roman στην ομαδική έκθεση έργων Τέχνης στην Αθήνα: ΜΙΚΡΕΣ ΑΝΑ(Σ)ΤΑΣΕΙΣ. Τον Νοέμβριο, στην περίοδο της αποθεραπείας μου από το ατύχημα, ολοκληρώνω το 6ο κατά σειρά μυθιστόρημα που φέρει τον τίτλο: Εσθήρ

2019> Έρχομαι σε επαφή με έναν από τους παλαιότερους εκδοτικούς οίκους της Αθήνας. Συζητάμε για την έκδοση ενός από τα μυθιστορήματά μου. Τον Μάρτιο του ΄19 η συνεργασία αυτή περνάει οριστικά στο παρελθόν. Τον Μάιο τυπώνω το μυθιστόρημα Εσθήρ  (ιδ. έκδοση, ISBN: 978-618-84360-0-8) σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό αντίτυπων. Τον ίδιο μήνα εγγράφομαι ως μέλος στο πανευρωπαϊκό κίνημα ΜέΡΑ25. Αυτή την εποχή γράφω το 8ο μυθιστόρημα ενώ έχω ήδη ξεκινήσει από τον Γενάρη και το επόμενο θεατρικό μου έργο. Επίσης ετοιμάζομαι για τη δημιουργία μιας δεύτερης δανειστικής βιβλιοθήκης. Το Σάββατο 8 Ιουνίου ανακοινώνεται και επίσημα η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25 στην εκλογική περιφέρεια Β3 Αθηνών. Η επιλογή μου για την ενσωμάτωση στο εν λόγω ψηφοδέλτιο, αποτελεί για μένα μεγάλη χαρά και τιμή, αναγνώριση αλλά και δικαίωση των κόπων όλων αυτών των χρόνων που υπερασπίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις, με ανιδιοτέλεια, πάντα τίμια και καθαρά, τα Γράμματα, τις Τέχνες και γενικότερα καθετί γνήσιο και αληθινό πρεσβεύει τον Ελληνικό Πολιτισμό.